نبات، این ماده شیرین و طبیعی، سابقه و قدمتی دیرینه داشته و مورد علاقه و مصرف همه افراد می باشد. مصرف نبات می تواند درمانی یا خوراکی باشد.
این محصول که حالا برای مصارف روزانه و حتی مصارف عمومی به سراغ آن می روند، انواع گوناگونی دارد که نبات کاسه ای یکی از آنهاست. یزدی ها ، استاد پخت و تولید نبات کاسه یا همان نبات تخت هستند. شیراز، اصفهان و مشهد نبات شاخه و نی نبات خوبی دارند اما نبات پرده و نبات کاسه خاص شهر یزد است که دلیل آن ، آب و هوای شهر یزد است و فرآوری و جا افتادن این نبات در یزد با کیفیت بهتری انجام می شود. گاه ضخامت نبات کاسه یزدی به چند سانتیمتر می رسد.
یزدی ها ، نبات کاسه را 3 دور پخت می کنند :
پخت اول شیری رنگ می شود که بهترین کیفیت را دارد.
پخت دوم زرد رنگ مایل به طلایی است که به آن نبات کاسه دو آتیشه می گویند. نسبت به پخت اول گرمی بیشتری دارد.
پخت سوم که قهوه ای رنگ می شود و شکننده است ، اصطلاحا به آن نبات سوخته یا نبات شیره گفته می شود. تا حدودی بوی نبات داغ می دهد. به عنوان جایگزین شکر، معمولا، از شیره خرما و انگور در پخت آن استفاده می شود.
نظرات کاربران برای: نبات کاسه سنتی یزد 1000 گرم
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.
افزودن نظر جدید