16512

تهیه آسان خورشت قیمه

طرز تهیه آسان خورشت قیمه خوشمزه

خورش قیمه نیز مانند قورمه سبزی، زرشک پلو، فسنجون از غذای اصیل و قدیمی ما ایرانی ها می باشد که در بیشتر مراسم ها و مهمانی ها سرو می شود برای خوشمزه شدن و جا افتاده تر قیمه بهتر است به یک سری از نقاطی که در زیر به آن اشاره شده است دقت کنید ، اگر تمامی این نکات را در طرز تهیه خورش قیمه رعایت کنید می توانید بهترین طعم جا افتاده رو به خورشت قیمه خود بدهید که در این صورت می توانید از این نکات در طرز تهیه قیمه نذری استفاده کنید و نذری های فوق‌العاده خوشمزه ای با این قیمه ها مهیا نمود.

خورش قیمه

خورشت قیمه

مواد لازم و مخلفات برای تهیه خورشت قیمه

مواد لازممقدار
گوشت خورشتی250 گرم
لپه250 گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
پیاز 1عدد
چوب دارچین 1عدد
هل سبز3حبه
گلاب 1 قاشق چایخوری
روغن2 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی3الی4 عدد
نمک، فلفل سیاه ، زردچوبهبه میزان لازم
زعفران دم کرده1 قاشق غذاخوری

مواد لازم قیمه

مرحله اول : 

برایتهیه خورش لپهابتدا باید تلخی لیمو عمانی ها را بگیرید، بدین منظور ابتدا لیمو عمانی ها را با کمک یک چنگال سوراخ کنید سپس لیمو عمانی های سوراخ شده را در یک ظرف حاوی آب جوش بیندازید تا تلخی آن گرفته شود.

لیمو عمانی قیمه

مرحله دوم :

1 عدد پیاز بزرگ را شسته پوست بگیرید سپس پیاز ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. اگر شما دوست ندارید که پیاز ها به صورت نگینی باشند و در غذا دیده شوند بهتر است که پیاز ها را رنده کنید و سپس تفت دهید این کار کاملا سلیقه ای می باشد. 

مرحله سوم :

پیاز های نگینی خرد شده را در قابلمه خورشت بریزید و با مقداری روغن تفت دهید تا پیاز ها نرم و سبک شود. 

پیاز خورش قیمه

مرحله چهارم :

گوشت هایی را که از قبل تمیز کرده و به صورت خورشتی خرد کرده اید را به پیاز های تفت داده شده اضافه کنید و دوباره شروع به تفت دادن کنید تا رنگ گوشت ها کمی تغییر کند. 

گوشت خورش قیمه

مرحله پنجم :

کمی زردچوبه به مواد گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا رنگ زردچوبه قالب مواد شود. 

افزودن زردچوبه به خورش

مرحله ششم :

لپه ها را از دو ساعت قبل بخیسانید در این دو ساعت یکبار آب لپه را عوض کنید. پس از گذشت دو ساعت لپه ها را آبکش کنید و به مواد گوشت اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله هفتم :

حال زمان افزودن رب گوجه فرنگی می باشد رب گوجه فرنگی را به مواد خورشت اضافه کنید و تفت دهید تا با تمام مواد ترکیب کنید تا با رب کمی سرخ شود و رنگ رب غالب شود.

افزودن لپه و رب به قیمه

مرحله هشتم :

حال فلفل سیاه را نیز به مواد خورش اضافه کرده و تفت دهید تا فلفل به خورد مواد برود. 

افزون فلفل به خورش

مرحله نهم :

مکقدار مناسبی آب ولرم را به مواد خورشت اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب داخل قابلمه به جوش آید پس از این که آب جوش آمدن حرارت گاز را کم کنید و بگذارید تا خورش بپزد.

افزودن آب به خورش

مرحله دهم :

در ادامه لیمو عمانی هایی را که از قبل تلخی آن را گرفته اید را به خورش اضافه کنید. شما میتوانید لیمو ها را بخیسانید و به جای اینکار لیمو ها را پاک کنید و درون خورش بریزید.

لیمو عمانی خورش قیمه

مرحله یازدهم :

زعفران را نیز با یخ دم کرده و به خورش قیمه تان اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا زعفران به خورد مواد برود.زعفران عطر و طعم بی نظیری به غذای شما می دهد.

زعفران خورش قیمه

مرحله دوازدهم :

در یک ظرف مناسب مقداری آب بریزید سپس هل و دارچین را در آن بریزید و بگذارید تا بجوشد. دارچین و هل عطر و طعم فوق‌العاده ای به خورش قیمه می دهد.

جوشاندن هل و دارچین

مرحله سیزدهم :

گلاب را نیز به خورش اضافه کنید سپس هم بزنید. میزان گلاب بستگی به ذائقه شما دارید اگر عطر و طعم گلاب را دوست نداشته باشید می توانید آن را از مواد اولیه حذف کنید.

گلاب خورش قیمه

مرحله چهاردهم :

نمک را متناسب با ذائقه غذایی تان به خورش اضافه کنید و هم بزنید. 

نمک خورش قیمه

مرحله پانزدهم :

هل و دارچین را که از قبل جوشانده اید را به خورشت اضافه کنید و هم بزنید. 

هل و دارچین قیمه

مرحله شانزدهم :

هم اکنون باید به میزان دلخواهتان سیب زمینی را شسته سپس پوست بگیرد. و در آخر با مقداری روغن، نمک و زردچوبه سرخ کنید.

خورش قیمه

فوت وفن پخت قیمه خوشمزه

  1. رب گوجه فرنگی را باید به اندازه ای تفت دهید که طعم و بوی خامی رب گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود.
  2. در صورت نبودن دارچین و هل می توانید از پودر دارچین و پودر هل استفاده کنید. 
  3. در صورتی که خورش قیمه تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آن را تا حد زیادی بگیرید.
  4. هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش  قیمه شما خوشرنگ تر و مجلسی تر می شود.
  5. استفاده از قابلمه لعابی و مسی برای تهیه خورش بسیار مناسب تر است. 
  6. تفت دادن لپه همراه با گوشت باعث می شود لپه له نشود. 
  7. بهتر از گوشت سردست استفاده کنید. 
  8. می توانید لپه ها را بپزید سپس به خورش اضافه کنید، البته باید قبل از ریختن لپه ها آن ها را آبکش کنید و دوبار بشویید سپس به خورش اضافه کنید.

منبع : سایت نمناک